Wat is nu echt een goed hoofdkussen?

Wat is er zaliger dan aan het einde van een lange dag je hoofd laten zakken op een heerlijk kussen? Verlang jij al naar je bed? Of brengt dit alleen maar frustraties op, omdat je elke avond opnieuw de slaap maar niet kan vatten? Er zijn ook veel mensen die ’s morgens vroeg ineens last hebben van een pijnlijke nek of rugklachten? Dan is er mogelijk iets mis met jouw kussen. Maar wat is nu echt een goed hoofdkussen? We wijzen je hier op enkele zaken, waar je rekening mee kunt houden, zodat je snel een heerlijk kussen vindt.  

Waar is een kussen voor bedoeld?
Een kussen is bedoeld om op te slapen! Dat weet iedereen toch? Maar een kussen is nog veel meer; het gaat er heel specifiek om dat het kussen je hoofd draagt, zodat je nek en schouders rust krijgen. Als je bijvoorbeeld een te laag kussen hebt, komt er te veel druk op je schouders te staan als je op je zij ligt. Ook kan je hierdoor eerder de neiging hebben om op je buik te slapen. Dit is eveneens geen goede slaaphouding, omdat je hierbij je nek te veel buigt. Met een goed hoofdkussen kun je deze problemen voorkomen! 

Kies je beter een hoog of een laag hoofdkussen?

Wat een goed hoofdkussen is en wat de beste dikte is, hangt vooral van jouw lichaamsbouw af. Je moet er op letten dat je rug, nek en hoofd in een natuurlijke houding kunnen liggen. Oftewel, je hoofd en wervelkolom dienen een mooie S-curve te vormen. De hoogte van het kussen moet dus precies goed zijn, zodat je schouders en je nek niet onnodig worden belast. Er bestaan hoofdkussens met een schuimvulling, waarvan de vorm zich naadloos aansluit op jouw lichaam, waardoor je in een gezonde houding kunt slapen. 

Wat is een goed hoofdkussen: een hard of een zacht kussen?

We kunnen niet genoeg benadrukken, dat een goed hoofdkussen een hoofdkussen is dat je lichaam voldoende ondersteunt. Vervolgens is het ook een kwestie van wat jij het prettigste vindt slapen. Sommige mensen houden van een wat steviger kussen, terwijl anderen juist liever wat zachter slapen. Dat heeft vaak ook te maken met wat jouw favoriete slaaphouding is. Slaap je graag op je buik, dan zul je mogelijk meer van een wat zachter kussen houden. Dat geldt meestal ook voor rugslapers. Wie de voorkeur heeft om op zijn zij te slapen, prefereert meestal een iets harder kussen. 

Een goed hoofdkussen kopen? 

Wil je binnenkort een goed hoofdkussen kopen, dan helpen bovenstaande adviezen je om een weloverwogen keuze te maken. Wil je zeker weten dat je nu eindelijk goed zult slapen op je nieuwe kussen? Probeer het hoofdkussen dat je op het oog hebt dan eens uit. Is sommige gevallen is het zelfs mogelijk om een hoofdkussen van topkwaliteit een maandje uit te proberen via Hoofdkussen.com met een ‘niet goed geld terug garantie’!