Waarom eiken vloeren geweldig zijn voor je huis

Ben je op zoek naar een authentieke uitstraling voor je interieur? Met een eiken vloer creëer je de gewenste sfeer. Eiken vloeren zien we in veel woningen terug. Eiken vloeren uitkiezen in Delft was nog nooit zo gemakkelijk. Door de goede verwerkingsmogelijkheden biedt de keuze voor eiken je de mogelijkheid tot vele kleurvarianten. Door het robuuste karakter in combinatie met een elegante uitstraling past deze vloer in veel interieurs. Je zult versteld staan ​​van het uitgebreide assortiment eiken vloeren dat beschikbaar is.

Koop eikenhouten vloeren van hoge kwaliteit

Als je van plan bent een eiken vloer te kopen, hecht je veel waarde aan kwaliteit en een stijlvolle uitstraling. Eiken vloeren zijn van de beste merken in de branche en zijn allemaal gemaakt van hoogwaardige materialen. Eiken vloeren zijn in de meeste gevallen afkomstig van Europees eiken. Het unieke aan deze houtsoort is dat het hout zeer verschillende patronen kan hebben. Er zijn eiken vloeren met veel noesten of juist met minder noesten die je kunt vinden op https://vloerendeur.nl. Over het algemeen stralen eiken vloeren met minder noesten rust uit, terwijl veel noesten een levendige en speelse uitstraling geven. Daarnaast kenmerkt een eiken vloer zich door de vlamtekeningen in het hout. Het vlammenpatroon ontstaat door de zichtbaar afnemende jaarringen, doordat de boom in hoogte smaller wordt. Bij het in de lengte doorzagen van de boom ontstaat het vlammenpatroon.

Eigenschappen van eiken vloeren

Eiken vloeren zijn oersterk, veerkrachtig en bovendien minder gevoelig voor beschadiging. Opvallend aan dit type vloer is het hoge looizuurgehalte. Deze eigenschap zorgt ervoor dat schimmels geen kans krijgen om de vloer aan te tasten en dat het hout gerookt kan worden. Een onbehandelde eiken vloer heeft een geelbruine tot cognac kleurige tint. Wanneer je ervoor kiest om je eiken vloer te roken, krijgt het hout een diepbruine kleur wat een warm effect geeft. Het is ook mogelijk om de vloer onzichtbaar af te werken. Interessant is dat je bij een bezoek aan een showroom eiken vloeren te zien krijgt met een andere behandeling of afwerking zodat je een goed beeld krijgt van alle mogelijkheden.

Zijn eiken vloeren duurzaam?

Eiken vloeren gaan erg lang mee. Door de vloer te schuren en van een nieuwe afwerking te voorzien, is het niet nodig om elke keer een nieuwe houten vloer aan te schaffen. Als je kwaliteit, een hoge levensduur en betaalbaarheid belangrijk vindt, overweeg dan om vandaag nog eiken vloeren te kopen voor je huis vloeren. Waar wacht je nog op? Neem contact op met een aantal bedrijven en kies uit een ruim aanbod eiken houten vloeren.