Top vijf van beste raamdecoratie voor je keuken

Goede raamdecoratie biedt privacy en gezelligheid aan je woning. Tevens hoeft raambekleding niet veel te kosten. De prijs is afhankelijk van het type raamdecoratie dat je kiest en de hoeveelheid ramen, die je in huis hebt. De keuken is altijd een apart verhaal. Er wordt namelijk wel wat vies in een keuken en je hebt geen zin om je gordijnen iedere week te wassen. Welk type raambekleding zou je hier het beste kunnen ophangen? Dit artikel geeft antwoord op die vraag. Heb je toch nog vragen? Vraag dan advies aan bij de deskundige vaklui van Raamdecoratieshop, die 24/7 voor je vragen klaar staan.

Aluminium raamdecoratie

Aluminium raamdecoratie en dan vooral jaloezieën zijn prima geschikt als raambekleding in de keuken. De jaloezieën zorgen voor een strakke, moderne uitstraling en je kunt het daglicht filteren door deze slechts te kantelen. Aluminium jaloezieën heb je in verscheidene uitvoeringen en kleuren, waardoor je ze prima passend kunt maken bij de stijl van de rest van je keuken. Het reinigen van aluminium is juist eenvoudig. Ze zijn bestand tegen vuil, vocht en vet en bij reiniging kun je ze met een vochtige doek afnemen.

Vouwgordijnen in je keuken

Vouwgordijnen zorgen voor een warme, landelijke sfeer in je keuken. Ze hebben een elegante uitstraling en je kunt ze gemakkelijk op en neer halen. Het schoonhouden van dit type gordijnen is ook eenvoudig. Stof haal je van het vouwgordijn af door de vouwgordijnen te verwijderen. Deze zitten met klittenband vast aan het systeem. Vervolgens klop je de gordijnen buiten even uit. Op die manier kun je vlekken ook gemakkelijk uitwassen in de wasmachine. Laat ze goed drogen en hierna kun je ze makkelijk met het klittenband systeem weer ophangen. 

Plisségordijnen in de keuken

Plisségordijnen als raamdecoratie in de keuken is ook een optie. Dit type gordijnen is sfeervol, tijdloos en praktisch. Je kunt deze gordijnen krijgen met een of twee stoflagen. Laatstgenoemde is genaamd een honingraat plisségordijn. De plisségordijnen zorgen voor een prima filtering van de lichtinval en een goede privacy. De stoffen waaruit de gordijnen gemaakt zijn, zijn vochtbestendig. Je kunt de gordijnen makkelijk demonteren en met de hand wassen. Het systeem is ook bestand tegen water.

Rolgordijnen als raamdecoratie

Rolgordijnen in je keuken is eveneens een prima optie. Ze stralen eenvoud uit en zijn een praktische optie. Ze zijn leverbaar in verschillende stoffen en kleuren, waardoor je ze naadloos kunt laten aansluiten op je keukenstijl. Vlekken zijn wel beter zichtbaar op de stoffen, waaruit rolgordijnen gefabriceerd zijn. Lichtvochtige doeken halen echter de meeste vlekken wel uit de stof. Hard boenen is geen optie, want anders blijf je schrobvlekken zien in de stof. 

Houten jaloezieën als raamdecoratie

Voor een luxe uitstraling, die veel sfeer geeft, kies je voor houten jaloezieën. Ze passen in verschillende interieurstijlen en zijn makkelijk te bedienen. De houten lamellen, ladderbanden en -koorden krijg je in verschillende breedtes en kleuren. Het onderhoud aan de jaloezieën is simpel. Afstoffen kun je met een doek of zuiger. Vlekken op dit type raamdecoratie kun je verwijderen met allesreiniger.