Luxe vijvers voor je tuin

Watertuinen kunnen een prachtige toevoeging zijn aan elke ruimte, die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook erg rustgevend en vredig zijn. Ze zijn over het algemeen niet erg groot en kunnen als zodanig relatief eenvoudig te installeren en te onderhouden zijn. Door een paar eenvoudige stappen te volgen, kunnen deze een aantrekkelijke functie zijn in elke tuin.

Watertuinen bestaan ​​al sinds de oudheid. De oude Chinezen hechtten veel waarde aan de eigenschappen van water en vonden ze erg ontspannend. De kenmerken zelf zijn in de loop der jaren weinig veranderd, hoewel moderne technologie de introductie van pompen en verlichting heeft gezien om meer ingewikkelde ontwerpen te creëren.

Mensen die een watertuin willen aanleggen, hebben nu de mogelijkheid om een ​​aantal zeer extravagante functies te creëren. Er zijn verschillende verlichtingsopties beschikbaar en er kunnen sculpturen worden toegevoegd ter decoratie. Daarnaast kan een watertuin zo worden ontworpen dat er pompen zijn om fonteinen of watervallen te creëren. Natuurlijk kan met stilstaand water nog steeds een zeer aangename functie worden gecreëerd, maar mensen geven vaak de voorkeur aan het zicht en geluid van stromend water.

Het creëren van een watertuin kan een heel leuk doe-het-zelf-project zijn, en het is misschien niet zo moeilijk als sommige mensen zich voorstellen. Voordat u begint is het belangrijk om een ​​budget te hebben en te weten waar de waterpartij komt te staan. Moeten planten en vissen worden meegenomen, dan zullen ze veel direct zonlicht moeten krijgen om gezond te zijn.

De grootte van een watertuin is afhankelijk van de grootte van het gebied waarin het is geïnstalleerd en wat het doel ervan zal zijn. Over het algemeen moeten ze minimaal twee voet diep zijn. Als het gebied eenmaal is uitgestippeld, moet de grond worden afgegraven. Het gat moet vervolgens worden afgedekt met een vijveronderlaag en vervolgens met rubberen vijverfolie.

Dit kenmerk kan op elke gewenste manier worden ingericht. Veel mensen omringen de functie met stenen of rotsen, verlichting en planten. Als een waterval of fontein gewenst is, moet er een waterpomp worden geïnstalleerd. Nadat het water is toegevoegd, moet het mogelijk worden gedechloreerd en moeten eventuele waterplanten zo snel mogelijk worden toegevoegd.

Veel mensen houden van waterlelies en waterhyacinten. Het is ook erg populair om goudvissen te introduceren, maar als dit het geval is, is een waterfilter vereist. Ook is het van belang dat de watertuin niet onder overhangende takken van bomen ligt, ten eerste omdat het dan geen zon krijgt en ten tweede omdat bladeren en takken in het water vallen en regelmatig geruimd moeten worden.

Watertuinen zullen altijd wat algemeen onderhoud vergen, zodat het water geschikt is en de planten en dieren gezond zijn. Het is echter de moeite waard, omdat ze elke tuinruimte verbeteren. Ze bieden een prachtig kenmerk om het hele jaar door van te genieten.