Een houten trap kopen

Een houten trap kopen is anno 2022 nog steeds de trend. Je hebt vaste trappen maar je kunt deze natuurlijk ook los kopen. Tegenwoordig zie je in vele huishoudens wel een houten trap. Deze kunnen functioneel zijn maar zeker ook ter decoratie. Een houten trap kopen is helemaal in! Je vraagt jezelf misschien af hoe je een trap decoratief kunt gebruiken, maar het antwoord hierop is relatief logisch. In deze blog vertellen we meer over hoe je een houten trap kunt gebruiken en waar het product geschikt voor is.

Houten trap kopen in verschillende soorten

Een houten trap kopen kun je in verschillende soorten, kleuren en maten en zo is er altijd wel een geschikt product dat naar jouw smaak is en ook nog eens in het interieur past. Een houten trap ziet er ook heel mooi uit, want de verschillende soorten hout die je kunt uitkiezen voor de trap zijn vaak mooi afgewerkt. Of als je van een ruwe uitstraling houdt, kun je een houten trap kopen in een ruwe look. 

Hoe wordt een houten trap bevestigd?

Een houten trap kopen en deze vervolgens bevestigen is helemaal geen probleem. Er zijn zelfs losstaande trappen, die je simpelweg tegen de doelruimte aan kunt zetten. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de houten trap vast te monteren. Als je een losse trap uitkiest kan deze worden geleverd met bevestigingsstang en bevestigingshaken van een hoogwaardige kwaliteit. Deze schroef je vast aan het doel en dit zorgt ervoor dat de trap stabiel aan de stang bevestigd is.

Hoe sterk is een houten trap?

Een veelgestelde vraag is hoe sterk een houten trap is, maar in de basis zijn ze enorm stevig. Afhankelijk van het soort hout waar de trap van is gemaakt en hoe dik de trap is. Maar je kunt ervan uitgaan dat trappen een groot gewicht aankunnen. Op een trap met dikke treden kun je logischerwijs meer belasting op kwijt. Daarnaast kun je de houten trap kopen in verschillende formaten. Zodat je een trap voor lage en grote toepassingen kunt gebruiken.

Een houten trap kopen ter decoratie

Een houten trap kopen kun je ook prima doen als je deze vervolgens wil gaan gebruiken als decoratie. Je kunt hier bijvoorbeeld bloemen of planten aan hangen of andere versieringen op kwijt. Die er simpelweg vaak mooi uitzien op de verschillende traptreden. Je kunt dit zonder meer ook combineren met verlichting en andere tierlantijntjes. Een houten trap kopen als decoratie is ook ideaal als je eindelijk eens van je kale muren af wilt en je eigenlijk niets kunt vinden dat voor de muren geschikt is.

En nog een laatste voordeel; als je een niet zo’n opruimer bent, kun je een trap ook gebruiken om bijvoorbeeld je kleding aan te hangen. Zo kun je kledingstukken die je mooi vindt, tentoonstellen, of je kunt kleding die je maar een keer hebt gedragen, eraan ophangen. Dit is een prima oplossing omdat je op deze manier weinig tot geen leefruimte hoeft op te offeren. Op deze manier hoef je geen extra kleding opbergplek of kledingrek aan te schaffen. Allerlei reden om een houten trap dus of functioneel, of ter decoratie te kopen. Bekijk bij Houten Ladders alle verschillende soorten trappen en ladders!