De tofste interieurtrends van 2024

Omdat trends komen en gaan, maar de inrichting van je interieur meestal langer dan één seizoen meegaat, geven we je hier de nieuwste trends van dit jaar omtrent wonen. Benieuwd geworden naar de laatste interieurtrends van 2024? Blijf dan even verder lezen en laat je inspireren!

Duurzaam

Het is tegenwoordig helemaal hip om duurzaam te zijn met je interieur. Dat betekent dat handgemaakte, zelfgemaakte meubels of tweedehands zwarte fauteuils voor in de woonkamer erg populair zijn. Dus in plaats van alleen maar te kiezen voor een ouderwetse uitstraling, is het een goed idee om een tweedehandswinkel te bezoeken of om zelf een tafeltje te maken. Op die manier geef je je interieur een persoonlijk en uniek tintje.

Marmeren platen (PVC)

Je ziet steeds vaker dat natuurlijke materialen zoals natuursteen en hout vervangen worden door goedkopere, duurzame materialen die in principe dezelfde uitstraling hebben. De voordelen zijn ook enorm, omdat er vaak minder onderhoud nodig is in vergelijking met de echte materialen. PVC marmer platen zijn hier een voorbeeld van. Je kunt verschillende kamers in je huis een luxe uitstraling geven, zonder de hoge investering van echt marmer te maken.

Kleuren in het plafond

Veel mensen die een interieur ontwerpen, zijn het hier helemaal mee eens: om een mooi interieur te hebben, moet je een beetje lef hebben. Het uitproberen van verschillende kleuren, vooral op het plafond, is een grote trend in 2024 en kan voor een verrassend sfeervol effect zorgen. Dus als je graag iets spannends wilt proberen, is dit het juiste moment om dat te doen. Een kleur die erg populair is op dit moment, is beige. Het was al een trend in 2023 en blijft ook in 2024 geliefd. Beige is een mooie kleur voor je interieur omdat het goed past bij alles. Het zorgt voor een rustige en warme sfeer in huis, vooral als je het combineert met zachte stoffen zoals fluweel of teddy. Het is niet verrassend dat beige zo’n trend is, omdat het de gewenste woonsfeer creëert, of je nu van strakke of organische vormen houdt.

Organische vormen

Tot slot is er een nieuwe trend waarbij organische vormen erg populair zijn. Dat betekent dat accessoires en meubels van shopx.nl met ronde of kegelvormige vormen steeds meer in de smaak vallen. Het geeft je interieur een unieke en speelse uitstraling en steeds meer mensen vinden dit leuk. Denk bijvoorbeeld aan een spiegel in de vorm van een ovaal of een fauteuil die eruitziet als een ton. Een andere interessante optie is een elementenbank, die bestaat uit losse delen met ronde vormen en op verschillende manieren kan worden samengesteld. Je kunt zelfs verschillende kleuren en vormen combineren als je dat wilt. Welke trends volg jij? Bezoek online een meubelzaak en kies iets dat bij jou past!